A Palmetta Design Galériát 1998-ban alapítottuk szentendrei házunk barokk kori pincéjében. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, amely izgalmas betekintést nyújt korunk terítés- és tárgykultúrájába, amelyben a legmagasabb szinten ötvöződik a funkció, a kreativitás, az extremitás vagy az elegancia. Galériánk a legnevesebb európai designcégek ismert tárgyain kívül magyar formatervezők egyedi és kisszériás tárgyaival is foglalkozik. Az Alessi és Remember cégek áruskálája mellett lakberendezési tárgyak, étkészletek, evőeszközök, textilek, kortárs ékszerek, design játékok és órák széles választékát kínáljuk az érdeklődőknek. 2008 óta az ALESSI magyarországi hivatalos márkakereskedői vagyunk. 2013 november elején Budapesten a Bartók Béla úton megnyitottuk második üzletünket, a Palmetta Design és Textilművészeti Galériát, ahol a Szentendrén is megszokott árukínálat mellett neves, nemzetközileg is elismert magyar divatmárkák és öltözék kiegészítő tervezők mutatkoznak be.

Regős Anna textiltervező iparművész és
Regős István festőművész

Kiállítások, események

FŰ (installáció)
– Smetana Ágnes

2022.05.20 – 22.
Palmetta Design Budapest

Az Bartók Béla úton és környékén megrendezett Eleven Tavasz Fesztivál idei mottójához („Ahol a művészet is zöldül”) kapcsolódva Smetana Ágnes Ferenczy Noémi-díjas üvegművész „FŰ” installációját mutatjuk be.

„A világ – benne a természet – sokat segít nekem abban, hogy felismerhetővé tegye számomra a forrást. Az ember, ha szeret valakit, a közelében szeret élni és fényképet is őriz róla. Az üvegedényeim pedig ,,fényképek” a természetről.”
(Smetana Ágnes)

Megtekinthető:
2022. május 20. (péntek): 11-21
május 21. (szombat): 10-21
május 22. (vasárnap): 10-15

A művésszel személyesen is lehet találkozni május 21-én, szombaton 15 órától.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

RAL
– Attalai Zita és Bráda Judit kiállítása

2021.12.03 – 2022.01.08.
Palmetta Design Szentendre

Design 2020
– Fiatal formatervezők legfrissebb munkái

2020.12.11 – 2021.01.10.
Palmetta Design Szentendre

A kiállítás szereplői próbálnak utat törni maguknak a folyamatosan átalakuló, változó gyártási és vásárlói környezetben. Rendszeres szereplői nemzetközi kiállításoknak. 2019-ben a London Design Fair, 2020-ban a párizsi Maison&Objet magyar standján állítottak ki a HFDA támogatásával, októberben a bécsi Blickfang-on szerepeltek munkáikkal.

Kiállítók:

Jánosi András (LumoConcept)
Józsa István (YOZA)
Koós Daniella (Koodform)
Kovács Mónika (KOMONKA)
Lakatos Ábel (Lakatos Ábel Ceramics)

 

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával löhetett létre.

Sajtómegjelenések

Magyar Nemzet Online

Hiányolták, hát lett, dizájngaléria Újbudán
mno.hu – 2013. december 1.

We Love Budapest

Palmetto Design és Textilművészeti Galéria
welovebudapest.com – 2013. december 1.

Lakáskultúra

Megnyílt a Palmetta Galéria
lakaskultura.hu – 2013. november 26.